RB358  

verbouwing te Sint-Andries

opgeleverd

RB358_1
RB358_1

RB358_2
RB358_2

RB358_8
RB358_8

RB358_1
RB358_1

RB358: 

Verbouwen van een eengezinswoning.

Ligging: Sint-Andries, Brugge.

 

De bestaande koterijen werden vervangen door een nieuw volume waarin de leefruimte, eetplaats en keuken worden ondergebracht. De achtergevel is noord geörienteerd waardoor de directe lichtinval beperkt is. Door het schakeren van enkele dakvlakramen krijgen we een lichtspel in de ruimte. De achtergevel wordt  geheel voorzien in glas. De buitenruimte, die oorspronkelijk verscholen zat achter de koterijen, wordt hierdoor in de leefruimte binnengetrokken. 

 

JDW2_TR-profiel
JDW2_TR-profiel

JDW2_grondplan
JDW2_grondplan

JDW2_snede1
JDW2_snede1

JDW2_TR-profiel
JDW2_TR-profiel

JDW2  

verbouwing te Moorslede

on hold

JDW2:

Verbouwen en uitbreiden van een hoeve gelegen in landschappelijk waardevol agrarisch gebied.

Ligging: Moorslede

 

De bestaande woning dient uitgebreid te worden met een leefruimte en leefkeuken. Doordat de gevel beschreven staat als waardevol bouwkundig erfgoed werd de keuze snel gemaakt om met een transparante gevel te werken. Aan de zuidzijde van de uitbreiding werd een lange hal voorzien die de verbinding maakt tussen het nieuw en oud gedeelte van de woning. Door de natuurlijke helling van het terrein lijkt de leefruimte te zweven. De originele gevelstenen zouden gerecupereerd worden als gevelbekleding van het nieuwe volume en voor de aanleg van het terras. 

 

LJ50  

verbouwing te Roeselare

opgeleverd

IMG_2700 2
IMG_2700 2

IMG_3399
IMG_3399

LJ50_1
LJ50_1

IMG_2700 2
IMG_2700 2

LJ50:

Verbouwen van een eengezinswoning.

Ligging: Roeselare

 

De woning is gesitueerd boven een horecazaak. De bouwheer wenste de woning te verbouwen naar de hedendaagse normen met de mogelijkheid om kookworkshops te organiseren in zijn leefkeuken. De zolderverdieping dient ingericht te worden als een open slaap/speelruimte voor de kinderen, voorzien van een eigen badkamer en terras. Authentieke elementen als het originele A-spant worden gecombineerd met hedendaagse en warme materialen als de houten muurbekleding, strakke verlichting, antraciet aluminium schrijnwerk, e.a.

 

VB498

verbouwing te Zerkegem / Jabbeke

opgeleverd

VB498_0
VB498_0

VB498_1
VB498_1

VB498_9
VB498_9

VB498_0
VB498_0

VB498:

Verbouwen van een eengezinswoning.

Ligging: Zerkegem / Jabbeke

 

De bouwheer wenste de wonig en het bijgebouw samen te voegen zodat er voldoende ruimte zou zijn voor een nieuw samengesteld gezin. De bovenverdieping, opgebouwd uit 3 kamers, werd ingericht voor de kinderen, het bijgebouw wordt omgevromd tot slaapkamer. Om beide gebouwen te verbinden werd de bestaande achteruitbouw vervangen door een nieuw volume die beide verbind. Het volume omvat een ruime leefkeuken, een nachthal met apart toilet en een badkamer. De wens van de bouwheer was om een tijdeloos karakter te geven aan het volume met landelijke toetsen. De zichtbare houten roostering, grote keramische tegels en natuursteen keukenwerkblad zorgen voor een open, landelijk en tijdloos karakter.

 

PL204

verbouwing te Sint-Amandsberg

Opgeleverd

IMG_2500
IMG_2500

bestaande situatie voorgevel
bestaande situatie voorgevel

IMG_4661
IMG_4661

IMG_2500
IMG_2500

PL204: 

Verbouwen van een eengezinswoning.

Ligging: Sint-Amandsberg.

 

De bestaande koterijen worden vervangen door een nieuwe uitbouw in houtskelet. De inrichting van de gelijkvloerse verdieping wordt geheel heringedeeld zodat de woning terug voldoet aan de hedendaagse wooneisen. Centraal in de bestaande woning wordt een houten volume geplaatst waarin de berging en toilet worden ondergebracht. Dit volume zorgt tevens voor een visuele afscheiding met de straat. De draagstructuur van het nieuwe platte dak blijft zichtbaar. De houtaccenten worden over de gehele gelijkvloerse verdieping doorgetrokken waardoor een eenvoudig minimalistisch, doch warm, interieur gecreëerd wordt. Om voldoende licht in het centrum van de woning te kunnen brengen voorzien we 3  ronde lichtkoepels die de repetitie van de houten roostering op een speelse manier doorbreekt.

 

BB36

Gevelrenovatie en inrichting zolderruimte 

In uitvoering

IMG_2341
IMG_2341

IMG_2330
IMG_2330

Uitvoering gevelrenovatie
Uitvoering gevelrenovatie

IMG_2341
IMG_2341

BB36: 

Gevelrenovatie en inrichting van een bestaande woning.

Ligging: Roeselare.

De bestaande halfopen woning, een typische woning uit de jaren 50, had voor de bouwheren weinig eigenheid. Eveneens was de woning niet voldoende geïsoleerd en voldeed bij gevolg niet meer aan de hedendaagse eisen op vlak van EPB. Om nog een generatie te kunnen dienen als woning voor een middelgroot gezien zou de woning moeten verbouwd worden. De oude en eentonige facade moet plaats maken voor een volledig geïsoleerde hedendaagse gevel opgebouwd met duurzame, natuurlijke bouwmaterialen. 

De woning werd  reeds verbouwd door de vorige eigenaren maar er ontbrak samenhang tussen beide volumes. De gevelrenovatie zorgt voor een samenhang van oud en nieuw door beide volumes in te pakken in een nieuw jasje. Een combinatie van spuitkurk en thermowood zorgen voor dit samenhangend geheel. 

De zolderruimte, die in de bestaande woning enkel als opbergruimte, werd omgevormd tot een ruime kinderkamer met naastliggend een technische berging voor de ventilatie. Het bestaande hellend dak, voorzien van oude kleipannen, was aan vernieuwing toe. De bestaande structuur werd zoveel als mogelijk behouden. e nieuwe opbouw voorziet in een voldoende geïsoleerd dak dat aansluit aan de nieuw gevelisolatie waardoor de bestaande woning voldoet aan de hedendaagse eisen op vlak van Isolatie. De pannen werden vervangen door cement-leien. De bestaande bakgoten werden gesupprimeerd en vervangen door verholen goten om de gevel een minimalistische en tijdeloos karakter te geven. De woning werd voorzien van een ventilatiesysteem D met warmterecuperatie en zonnepanelen.